Wat is Pilates ?

Pilates is een trainingsmethode die gericht is op het creëren van een evenwichtig spiersysteem. Pilatestraining activeert verzwakte spieren en ontlast overbelaste, pijnlijke spieren en gewrichten. 

In eerste instantie verstevig je met Pilates de spieren die het skelet steunen, vooral rondom je wervelkolom en je bekken. Wanneer deze, veelal verzwakte, spieren weer actief en sterk genoeg zijn, vormen zij een ‘korset’dat steun en stabiliteit biedt. Zonder deze steun duwt de zwaartekracht de wervels en tussenwervelschijven op elkaar. Een actief spierkorset ontlast je wervels. Je lichaam richt zich weer in de natuurlijke houding op, je wordt letterlijk langer en krijgt een meer gestroomlijnd uiterlijk.

Als het spierkorset eenmaal voldoende stevigheid aan de wervelkolom biedt, breidt de training zich uit naar je armen, benen en schouders, zodat je hele lichaam krachtiger wordt.

Naast krachtopbouw werken we aan souplesse. Verkorte spieren of vastzittende bindweefselstructuren hinderen de gewrichten in hun beweging. Met gerichte oefeningen werk je aan een optimale bewegingsvrijheid en worden je gewrichten en spieren minder stijf. Je beweegt makkelijker, soepeler en vrijer.

Voor wie?
Waarom Pilates?
Wat zijn de effecten?