Pilates tijdens en na de zwangerschap

Ook tijdens de zwangerschap is Pilatestraining mogelijk. De training richt zich op de specifieke behoeften en kwalen die zich in deze periode kunnen voordoen. 

 

Na een zwangerschap richt de training zich in het bijzonder op de spieren die door de zwangerschap en bevalling verzwakt zijn. Dit heeft een sterk preventieve werking op eventueel later optredende problemen, zoals incontinentie en rugpijn.

Zwangerschaps-Pilates volg je in privélessen, maar soms is er een mogelijkheid een kleine groep met twee of drie andere deelnemers te starten. Neem contact op voor meer informatie.

 

 

Pilates tijdens en na een blessure

Tijdens en na een blessure kan het trainen volgens de Pilatesmethode het herstel en de revalidatie bevorderen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na een hernia, een nieuwe heup of andere operaties.
Tijdens een introductieles bepaal je samen met de docent of je in groepslessen of in privé-lessen wilt en kunt trainen. In een privé-les kan specifiek gewerkt worden aan het opbouwen van het lichaam. Hierbij kan rekening gehouden worden met de fase waarin de revalidatie zich bevindt. Pilates Studio Arnhem onderhoudt goede contacten met verschillende fysiotherapeuten en osteopaten en kan, waar nodig, samen met de behandelende arts of therapeut een trainingsprogramma opstellen.

Voor advies en verdere informatie neemt u contact met ons op.